Olie-management

Olie er en vigtig del i et industriel køleanlæg, da det bidrager med:

  • Smøring af de bevægelige dele i kompressoren

  • Nedbringer varmeudviklingen skabt ved friktion i de bevægelige dele

Desværre forbliver al olien ikke i kompressorhuset, men bliver transporteret rundt i systemet sammen med kølemidlet. Transporten af olien sker gennem stempel og stempelringe samt i forbindelse med start/stop af kompressoren. Anlæggets drifttryk har også betydning for hvor meget olie der sendes rundt i systemet, således er udslippet større i CO2 anlæg end i ammoniak køleanlæg. I nyere kompressorer sker der et mindre udslip end i ældre udgaver, dels på grund af større slid og dels på grund af designet, som over årene er optimeret.

Det svind der sker, kan i værste tilfælde fører til havari på kompressoren. Der sker ligeledes også en forandring af kølemidlets egenskaber over tid og dermed en reduktion af kølekapaciteten på op til 30%.

Anlæggets drift og pålidelighed kan optimeres ved dels at styre olieniveauet i kompressoren så optimalt som muligt samt ved at fjerne olie fra kølemidlet. HB Products har innovative løsninger til optimering af begge dele, ved installation af HBOC til olie niveauregulering:

  • Olieniveauregulator til montering på kompressor direkte koblet til magnetventil for oliepåfyldning.
  • Olieniveauregulator til montering på olieseparator direkte koblet til magnetventil for tømning af olieseparator.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret omkring produkter, nyheder og viden om sensorer til køleanlæg og varmepumper.

Invalid Input

Invalid Input