De-frost sensor

Undersøgelser har vist at et kølehus kan spare en del strøm ved at udfører afrimning rettidigt. Når fordamperens lameller er tiliset reduceres køleeffekten ret markant og energiforbruget stiger dermed. Det er derfor vigtigt at lamellerne er fri for is. Tidsbasseret afrimning har været praktiseret længe, men den tager ikke hensyn til varierende fugtighed. En optimal måde at udfører afrimning på er at måle på opbygningen af is, og ud fra dette starte afrimningen. HB Products har udviklet en sensor den kan håndtere dette.

Sensoren har betegnelsen HBDF og leveres som standard med wire længde på 10 m. Wirens længde tilpasses den aktuelle fordamper størrelse og placeres der hvor islag typisk opbygges. Sensoren kræver en forsyning på 24V AC/DC og afgiver en transsitorsignal til køleanlæggets hovedtavle. Da sensoren er flexibel med hensyn til installation skal den kalibreres ud fra den enkelte installation. Kalibreringen fortages nemt med PC-program, som kan dowloades fra HB Products hjemmeside.

Afrimningssensor

Sensoren der anvendes er basseret på HB Products kerne kompetence område, det capacitive måleprincip. Sensoren består af en elektronik del og en sensor element del, der i dette tilfælde er en teflon overtrukket wire. Sensoren er dermed designet så den kan tilpasses alle producenter af fordampere eksempelvis Evapco, Güntner, Colmac Coil, etc. Montagen udføres på ca. 1 time og kræver ikke at anlægget stoppes. Montagen kan udføres med traditionelt håndværktøj.

 

de frost sensor 3 

Her ses hvordan selve elektronikdelen er monteret, samt hvorledes wireenden afsluttes med et wirespænde.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret omkring produkter, nyheder og viden om sensorer til køleanlæg og varmepumper.

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input